Ce reprezinta sarbatoarea halloween spirit

Ce asemanari si deosebiri sunt intre cele doua sarbatori cu tematica horror? Unele mituri si superstitii care sunt legate de sarbatoarea Sfantului Andrei se regasesc si in seria semnificatiilor de Halloween, desi diferenta de varsta dintre cele doua este de cateva sute de ani. Halloween, sarbatorit in noaptea de 31 octombrie, nu este preluat de la Pn n 1989, noi, romnii, abia dac auzeam despre srbtoarea Halloweenului; dup revoluie, Halloweenul a devenit, pe an ce trece, o srbtoare din ce n ce mai la mod pentru o parte din romni.

n discoteci, cluburi, cafenele, centre comerciale, malluri se organizeaz o mulime de petreceri de Halloween. Numele de Halloween i multe dintre tradiiile actuale provin din perioada veche englez.

Originea numelui. Termenul Halloween reprezint o variant scoian a denumirii AllHallowsEven (evening), adic noaptea de dinainte de All Hallows.

Pn n secolul al XXlea era Ce reprezinta sarbatoarea halloween spirit i Hallowe'en, eliminnd vul i scurtnd cuvntul. Sarbatoarea pe care o cunoastem sub numele de Halloween a fost influentata, dea lungul secolelor, de numeroase culturi.

In Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul de la Samhain, iar la crestini Sarbatoarea Tuturor Sfintilor sau Istoria Halloweenului, ca fiecare festival din istorie, este inspirata din traditii ce sau mentinut dea lungul timpului din generatie in generatie, insa, odata cu trecerea timpului, sarbatoarea de Halloween tinde sa se degradeze si sa capete alte conotatii. Ce reprezinta sarbatoarea Halloween. Sarbatoarea hallowen care mai de mult se numea si ziua de Samhain, sarbatoresc granita dintre lumea de dincolo si lumea de aici crezand ca in ziua aia se deschid granitele, e ca si un omagiu adus spiritelor, aceasta sarbatoare a aparut si in imperiul roman care era numita ziua pomana, normal Ce asemanari si deosebiri sunt intre cele doua sarbatori cu tematica horror?

Unele mituri si superstitii care sunt legate de sarbatoarea Sfantului Andrei se regasesc si in seria semnificatiilor de Halloween, desi diferenta de varsta dintre Halloween este o sarbatoare de origine celtica ce sa raspandit in secolul al XIXlea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. In principiu, se sarbatoreste in noaptea de 31 octombrie, desi in unele tari data sarbatorii variaza de exemplu, in Suedia este sarbatorita in prima sambata din noiembrie.

Halloween este sarbatorit in fiecare an pe 31 octombrie. Noaptea de la sfarsitul lunii octombrie este considerat a fi momentul in care spiritele mortilor vin spre lumea celor vii. Pentru a se proteja, cei vii apelau la diverse ritualuri: purtau masti, faceau zgomot, aprindeau focuri etc, cu scopul de a alunga spiritele celor trecuti la cele vesnice. n ultimii ani a ptruns i n Romnia srbtoarea care nu i are originea pe meleagurile noastre, i anume HALLOWEENul.

Descoper de unde vine aceast celebrare i ce tradiii are fiecare ar pentru aceast srbtoare, HALLOWEEN, scrie realitatea. net.Phone: (155) 413-4759 x 4418

Email: [email protected]